Dit is een heerlijk dessert, maar 'savonds ná de koffie
als "afzakkertje" valt het óók in de smaak.
Is naar mij vernoemd........ach, leuke bijkomstigheid, tóch??
Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien Babs
PT10M
Aardbeien Babs
Aardbeien Babs
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn aardbeien-mapje
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien Babs te bereiden
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
Abrikozen met heet water begieten, pellen, doorsnijden en van pit ontdoen.
Pureer het vruchtvlees in de mixer.
Maak de honing in een klein pannetje warm en vloeibaar.
Voeg de abripuree toe, goed mengen en laat afkoelen.
Met de 2 likeuren op smaak brengen.
Ys in schaaltjes doen, aarbeien erop, met de saus overgieten.
Meteen opeten.
Abrikozen met heet water begieten, pellen, doorsnijden en van pit ontdoen.
Pureer het vruchtvlees in de mixer.
Maak de honing in een klein pannetje warm en vloeibaar.
Voeg de abripuree toe, goed mengen en laat afkoelen.
Met de 2 likeuren op smaak brengen.
Ys in schaaltjes doen, aarbeien erop, met de saus overgieten.
Meteen opeten.
Ron zegt: