KookJij

Aardbeien Babs

Aardbeien Babs
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijn aardbeien-mapje
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeien Babs te bereiden

Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
Abrikozen met heet water begieten, pellen, doorsnijden en van pit ontdoen.
Pureer het vruchtvlees in de mixer.
Maak de honing in een klein pannetje warm en vloeibaar.
Voeg de abripuree toe, goed mengen en laat afkoelen.
Met de 2 likeuren op smaak brengen.
Ys in schaaltjes doen, aarbeien erop, met de saus overgieten.
Meteen opeten.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Dit is een heerlijk dessert, maar 'savonds ná de koffie
als "afzakkertje" valt het óók in de smaak.
Is naar mij vernoemd........ach, leuke bijkomstigheid, tóch??

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ron

Ron zegt:
Hallo, ik weet je leeftijd niet dus kan niet oordelen of het recept daadwerkelijk jouw naam draagt maar, het woord aardbeien baps (op z'n Rotterdams aarebijebaps) ken ik al vanaf ong 1965.
mmeeuwissen

mmeeuwissen zegt:
Lijkt me erg lekker Babs