Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien-meloen hapje met dikke yoghurt
PT20M
Aardbeien-meloen hapje met dikke yoghurt
Een heerlijk aardbeien-meloen hapje met dikke yoghurt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www. culinair
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien-meloen hapje met dikke yoghurt te bereiden
Meng de stukjes meloen en aardbeien in een grote kom voorzichtig door elkaar en schep de helft in 4 glazen. Bestrooi met de helft van de koekkruimels. Roer de gehakte gember en siroop door de yoghurt en schep in de glazen. In dit recept wordt gebruik gemaakt van de gembersiroop uit het potje met stemgember. Zorg er echter wel voor dat de resterende gember nog steeds onder staat om uitdrogen te voorkomen. Schep de rest van het fruit erop en bestrooi met de resterende koekkruimels. Verdeel de suiker over de glazen en zet, tot serveren, in de koelkast (tot 2 uur van te voren). De suiker zal langzaam smelten en een verrukkelijke toffeesmaak geven.
helen zegt: