Recept
« Terug naar recepten
Aardbeiencake
PT60M
Aardbeiencake
Een heerlijk aardbeiencake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
smulweb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeiencake te bereiden
Roer de boter zacht met een houten lepel. Voeg de poedersuiker toe en roer tot een luchtige massa ontstaat. Zeef het meel en de maïzena erover. Voeg de losgeklopte eieren erbij en roer met een spatel alles goed door elkaar. Beboter 2 bakblikken van 18 centimeter doorsnede met een kwast en bestuif ze met bloem. Verdeel het beslag over beide blikken. Strijk de bovenkant glad met een lepel. Schuif de blikken in de oven van 200 graden en bak ongeveer 20 minuten. Het gebak is gaar als na prikken met b.v. een breinaald deze er droog uitkomt. Neem het gebak uit de oven en laat het afkoelen op een taartrooster. Maak de aardbeien schoon en laat ze goed uitlekken. Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf. Klop het eiwt stijf, spatel daarna room en eiwit door elkaar. Neem 1 cakedeel uit het blik en bedek deze met 2/3 van de aardbeien en de helft van de slagroom. Neem daarna het tweede cakedeel uit het blik, leg deze op de eerste en versier het geheel met de rest van de slagroom en de aardbeien.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
Danielle zegt:
Ik ben een student grafische vormgeving. Er is mij de opdracht gegeven om een recept te zoeken en deze vorm te geven. Ik heb uw recept vormgegeven. Als u benieuwd bent naar het resultaat kunt u mij even een mailtje dan zend ik hem naar u toe. Graag zou ik hem voor mijn portfolio gebruiken (met uw toestemming)
Groetjes
Danielle
nhgyur zegt: