Ik denk dat iedereen wel weet hoe je jam of compote moet maken. Je hebt suiker, vruchten, iets zuur sap en een opstijvend element nodig. Dat laatste is in verschillende landen anders. Sommige gebruiken gelatine of geleisuiker of zoals bij ons speciale poeder.
Maak de glazen potten goed schoon en de deksels ook. Zo heet mogelijk gebruiken als de hete vruchtenmassa er in gaat. Denk om je vingers.
Wanneer er nog vragen zijn hoor ik het vanzelf.
Afiyet Olsun
Recept
« Terug naar recepten
Aardbeiencompote/jam
PT90M
Aardbeiencompote/jam
Een heerlijk aardbeiencompote/jam recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lex Heufke Kantelaar
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Lex Heufke Kantelaar
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeiencompote/jam te bereiden
Misschien een tip voor mensen die vaak of vaker compote of jam maken. Ik kook de vruchten met de suiker een paar minuten op. Ik doe dat meestal 's avonds. En dan zet ik de pan weg net zoals je rijst wegzet in een dikke grote handdoek. De volgende morgen heb je dan mooie gare vruchten die je zo verder kunt verwerken met een minimum aan energieverbruik. Een groot voordeel hier van is dat de vruchten mooi op kleur blijven. Wanneer ze langer door gekookt worden verliezen ze aan kleur. Veel succes.