Recept
« Terug naar recepten
Aardbeienkiwi jam met pepertjes
PT40M
Aardbeienkiwi jam met pepertjes
Een heerlijk aardbeienkiwi jam met pepertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jos Markenstein
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
X personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ALLES OVER CONSERVEREN
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeienkiwi jam met pepertjes te bereiden
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en weeg de aardbeien tot er 750 gram is.
Schil de kiwi’s heel dun, snijd ze door midden en dan in plakjes.
Weeg de kiwi’s tot er 250 gram is.
Doe de aardbeien, kiwi’s en de peperkorrels in een pan en kneus dit voorzichtig met een stamper.
Meng de geleipoeder met 2 eetlepels suiker en roer dit met de citroenrasp door de vruchten.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het geleipoeder goed oplossen.
Als het geheel goed borrelt.
Voeg dan de rest van de suiker en toe en laat het geheel precies 1 minuut borrelend koken.
Zet de potten op een vochtige doek.
Schenk dan de jam tot de rand in de potten.
Draai meteen het deksel op de potten en zet de potten op de kop.
Laat de potten zo 8 minuten staan.
Schil de kiwi’s heel dun, snijd ze door midden en dan in plakjes.
Weeg de kiwi’s tot er 250 gram is.
Doe de aardbeien, kiwi’s en de peperkorrels in een pan en kneus dit voorzichtig met een stamper.
Meng de geleipoeder met 2 eetlepels suiker en roer dit met de citroenrasp door de vruchten.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het geleipoeder goed oplossen.
Als het geheel goed borrelt.
Voeg dan de rest van de suiker en toe en laat het geheel precies 1 minuut borrelend koken.
Zet de potten op een vochtige doek.
Schenk dan de jam tot de rand in de potten.
Draai meteen het deksel op de potten en zet de potten op de kop.
Laat de potten zo 8 minuten staan.