Recept
« Terug naar recepten
Aardbeienmoussetaart
PT45M
Aardbeienmoussetaart
Een heerlijk aardbeienmoussetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
72
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeienmoussetaart te bereiden
Instructie · Leg de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede op een stuk bakpapier en trek met een potlood de omtrek na.
· Knip de cirkel uit en bekleed de bodem van de springvorm ermee.
· Smeer de wanden van de springvorm in met wat van de boter.
· Snijd de cake in plakken van ca 1 cm. en beleg de bodem van de vorm ermee (je houdt wat van de cake over).
· Smelt de boter en verkruimel de Bastogne-koekjes, roer de kruimels erdoor.
· Verdeel het mengsel over de cake, druk het voorzichtig aan en strijk het glad.
· Week de gelatine in ruim koud water.
· Maak intussen de aardbeien schoon en pureer de helft met de suiker.
· Knijp de blaadjes gelatine goed uit.
· Verwarm het citroensap met 1 el water en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
· Roer het gelatinemengsel door de aardbeienpuree.
· Klop de slagroom stijf en spatel deze door het aardbeienmengsel.
· Schep de mousse op de koekjeslaag en strijk hem glad.
· Laat de taart in ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
· Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de mousse.
· Snijd de taart in punten.
· Knip de cirkel uit en bekleed de bodem van de springvorm ermee.
· Smeer de wanden van de springvorm in met wat van de boter.
· Snijd de cake in plakken van ca 1 cm. en beleg de bodem van de vorm ermee (je houdt wat van de cake over).
· Smelt de boter en verkruimel de Bastogne-koekjes, roer de kruimels erdoor.
· Verdeel het mengsel over de cake, druk het voorzichtig aan en strijk het glad.
· Week de gelatine in ruim koud water.
· Maak intussen de aardbeien schoon en pureer de helft met de suiker.
· Knijp de blaadjes gelatine goed uit.
· Verwarm het citroensap met 1 el water en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
· Roer het gelatinemengsel door de aardbeienpuree.
· Klop de slagroom stijf en spatel deze door het aardbeienmengsel.
· Schep de mousse op de koekjeslaag en strijk hem glad.
· Laat de taart in ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
· Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de mousse.
· Snijd de taart in punten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marijn en benthe zegt:
mariska zegt:
andijvie zegt:
ZEKER voor herhaling vatbaar ;)
bedankt voor het recept! :)
Elle zegt:
Heel makkelijk om te maken ook.
Ik zal wel de volgende keer ander half keer zoveel vulling maken, voor een iets grotere taart. :)
Martine zegt: