De soep is gemaakt van kastanjepuree uit een blik. Verkrijgbaar in de supermarkt.
Garneren met een toefje slagroom en bestrooien met wat peterselie.
Een heerlijk soepje vooraf bij een etentje.
Recept
« Terug naar recepten
Romige kastanjesoep
PT20M
Romige kastanjesoep
Deze kastanjesoep heb ik afgelopen weekend gemaakt als onderdeel van een etentje voor vrienden. Niemand van ons had ooit kastanjesoep gegeten. We waren allemaal verrukt. Een soep om veel vaker te maken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
127 kCal energie
2 Gram eiwit
11 Gram vet
3 Gram koolhydraten
2 Gram eiwit
11 Gram vet
3 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Tijdschrift Essen und Trinken 12-2009
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige kastanjesoep te bereiden
- Was de prei en de bleekselderij. Snij de groenten klein. Pel en snipper de ui.
- Boter en olie in een grote pan verhitten. Groenten zachtjes bakken tot
glazig. - Wijn toevoeg en plm. 5 minuten inkoken. Gevogeltefond toevoegen met even zoveel water.
- Bouillontabletten en de kastanjepuree. toevoegen en alles aan de kook brengen. Zachtjes 15 minuten laten koken.
- Slagroom stijf kloppen. Soep pureren met de staafmixer. Eventueel op smaak maken met zout en peper of nog een bouillontablet.