Recept
« Terug naar recepten
Romige koolrabisoep
PT15M
Romige koolrabisoep
Eenvoudige soep met weinig ingredienten. Koolrabi is een lichtgroene knol met een paar stengels en blaadjes eraan. In Nederland zie je koolrabi niet vaak. In Duitsland daarentegen wordt koolrabi veel verkocht en gegeten. Ook als groente. De smaak lijkt een beetje op de stengel van de bloemkool.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige koolrabisoep te bereiden
- Koolrabi schillen en in kleine blokjes snijden.
- Olie verhitten en hierin de sjalotsnippers en knoflook zachtjes glazig bakken.. Koolrabi toevoegen en even zachtjes meebakken. Afblussen met de witte wijn. Room en zoveel water toevoegen dat de koolrabi net onder staat. Bouillontabletten toevoegen en soep aan de kook brengen. Met deksel op de pan op een lage warmtebron plm. 30 minuten koken.
- Soep met de staafmixer pureren.
- Als de soep te dik is nog wat water toevoegen. Op smaak maken met peper, zout en citroensap.
- Garneen met wat peterselie.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker als voorgerecht met bijvoorbeeld een crostini met (geiten)kaas.