Extra lekker door de broccoli-roosjes die ook wat kleur aan de soep geven.
Lekker als voorgerecht of bij de lunch.
Recept
« Terug naar recepten
Koolrabisoep met broccoliroosjes
PT20M
Koolrabisoep met broccoliroosjes
Koolrabi is een zachtgroene knol met een paar stengels met blaadjes eraan. In Nederland zie je koolrabi niet vaak. In Duitsland heel veel. Koolrabi heeft een zachte smaak, lijkt een beetje op de stengel van de bloemkool.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolrabisoep met broccoliroosjes te bereiden
- Verhit de boter in een pan. Bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig. Voeg de koolrabi toe en bak snel even mee. Voeg de witte wijn, groentenbouillon en slagroom toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 20 - 30 minuten koken tot de koolrabi zacht is.
- Pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper, zout en citroensap.
- Voeg nu de broccoli-roosjes toe en breng nog even aan de kook tot de broccoli beetgaar is (plm. 5 minuten).
- Garneer met wat paprikapoeder.