In plaats van diepvries doperwten kun je ook doperwten uit een potje gebruiken (vind ik wel wat minder lekker). Je bent dan nog sneller klaar. Laat de doperwten wel goed uitlekken. De doperwten kun je dan direct onderin de ovenschaal verdelen.
Ik maak de aardappelschijfjes altijd zelf. (Aardappelen schillen, in plakjes snijden en in water met zout plm. 8 minuten koken. Goed laten uitlekken.) Maar je kunt natuurlijk ook de voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt gebruiken
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel doperwten, brie, champignons
PT15M
Ovenschotel doperwten, brie, champignons
Een lekkere en gemakkelijke vegetatiche ovenschotel bestaande uit doperwten, aardappelschijfjes, champignons en brie.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel doperwten, brie, champignons te bereiden
- Ui schoonmaken en snipperen. Knoflook ijn hakken. Doperwten paar minuten voorkoken in water met zout. Champignons schoonmaken en in grove stukken snijden. Brie in dunne plakken snijden. Ovenschaal invetten.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Olie verhitten in een koekenpan. Champignons op hoog vuur bruin bakken. Ui-snippers toevoegen en meebakken tot deze lichtbruin zijn. Knoflooktoevoegen en even meebakken. Afblussen met de witte wijn. Wat laten inkoken. Room toevoegen. Alles 5-10 minuten laten inkoken tot de massa wat dikker wordt. Op smaak maken met peper, zout en wat tabasco. Voorgekookte doperwten in de ovenschaal verdelen. Hierover de champignons verdelen. Plakjes aardappel naast elkaar erover verdelen en daarop de plakjes brie.
- In het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 25 tot 30 minuten bakken en lichtbruin laten worden. Garneren met wat gehakte peterselie.