Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen
PT20M
Spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen
Bij een Paasbrunch heel veel jaren geleden kregen we een heerlijke spaghetti voorgeschoteld met gerookte zalm en paddenstoelen. Zo lekker dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Lekkerder maar niet altijd verkrijgbaar. Inmiddels heb ik het oorspronkelijke recept aangepast en vinden we het nog lekkerder.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen te bereiden
- Sjalotjes pellen en fijnhakken. Paddenstoelen schoonmaken en in stukken snijden. Gerookte zalm in repen snijden.
- Spaghetti beetgaar koken.
- 1 eetlepel olie verhitten en champignons hierin op hoog vuur 2 minuten bakken.Champignons uit de pan nemen. Rest olie toevoegen en zalm hierin plm. 2 minuten bakken.
- Sjalotjes met Noilly Prat of wittte wijn op laag vuur inkoken tot bijna geen vocht meer over is.Room toevoegen, aan de kook brengen en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- Spaghetti afgieten en vermengen met de room.
- Spaghetti over voorverwarmde borden verdelen en bestrooien met zalm en champignons.
Garneren met wat fijngehakte peterselie. Bron: Eigen recept
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze spaghetti komt regelmatig bij ons op tafel. Als we deze spaghetti eten denk ik steeds aan de Paasbrunch, die was georganiseerd voor mensen met demente waar mijn man en ik als vrijwilliger werkten.