Recept
« Terug naar recepten
Aardbeienroomijs
PT45M
Aardbeienroomijs
Een heerlijk aardbeienroomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > IJs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeienroomijs te bereiden
Breng in en steelpannetje de slagroom en gecondenseerde melk al roerend langzaam tegen de kook.
Laat het mengsel volledig afkoelen.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Snijd ze in plakjes of hak ze grof en pureer ze in een blender of foodprocessor.
Roer de aardbeienpuree door het afgekoelde roommengsel en draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine
Laat het mengsel volledig afkoelen.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Snijd ze in plakjes of hak ze grof en pureer ze in een blender of foodprocessor.
Roer de aardbeienpuree door het afgekoelde roommengsel en draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Foutje, is reeds hersteld, bedankt.
m.v.g. Bert Allers
:):):):);):):):):):):):)
bertal zegt:
Dat klopt, dat staat ook bij de bron.:);)
succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers