Recept
« Terug naar recepten
Passievruchtenmousse uit Madeira (mousse de Maracujá)
PT30M
Passievruchtenmousse uit Madeira (mousse de Maracujá)
Ik heb als eens eerder een toetje met passievruchten uit Madeira geplaatst.
Echter dit is weer een heel ander recept. Ook weer uit een van mijn
kookboeken die ik uit Madeira heb meegebracht. En ook weer super lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Secrets of Madeira and Porto Santo Cooking (vertaald en hier en daar iets aangepast)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Passievruchtenmousse uit Madeira (mousse de Maracujá) te bereiden
- Verkruimel de lange vingers en doe ze op de bodem van de pudding glaasjes of schaaltjes.
- Week de gelatine in koud water.
- Doe de room, gecondenseerde melk en het pulp van de passievruchten in een mixerkom en meng het goed door elkaar.
- Los de gelatine op in warm water en giet dit mengsel in een klein straaltje bij de rest. Goed blijven mixen.
- Verdeel het mengsel over de lange vingers in de glaasjes en laat het in de koelkast opstijven.