Recept
« Terug naar recepten
Aardbeiensoep
PT30M
Aardbeiensoep
Een heerlijk aardbeiensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Scheurkalender, aangepast naar eigen smaak
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeiensoep te bereiden
-Doe de aardbeien (bewaar 2 stuks voor garnering) ,water of sap, suiker en sinaasappelsap in een pan.
-Laat dit aan de kook komen en draai dan het vuur laag en laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
-Pureer met de staafmixer en zet van het vuur af ,en roer de karnemelk erdoor.
-De pan in een bak met koud water zetten en regelmatig roeren zodat het snel afkoelt.
-Tot gebruik koud wegzetten.
-Serveren: verdeel de soep over de glaasjes, doe er een theelepeltje yoghurt op, een schijfje van de achtergehouden aardbei en een blaadje munt.
-Laat dit aan de kook komen en draai dan het vuur laag en laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
-Pureer met de staafmixer en zet van het vuur af ,en roer de karnemelk erdoor.
-De pan in een bak met koud water zetten en regelmatig roeren zodat het snel afkoelt.
-Tot gebruik koud wegzetten.
-Serveren: verdeel de soep over de glaasjes, doe er een theelepeltje yoghurt op, een schijfje van de achtergehouden aardbei en een blaadje munt.