Recept
« Terug naar recepten
Aardbeientaart met limoen
PT55M
Aardbeientaart met limoen
Een heerlijk aardbeientaart met limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Monique van Elk
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
285 kCal energie
5 Gram eiwit
23 Gram vet
14 Gram koolhydraten
5 Gram eiwit
23 Gram vet
14 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Plus Magazine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeientaart met limoen te bereiden
Plakjes bladerdeeg los van elkaar laten ontdooien.
Vorm met bakpapier bekleden. Leg de plakjes in de vorm, zo dat ze elkaar iets overlappen. Plak de randen met water aan elkaar en druk goed aan. Leg een stuk bakpapier op het deeg en strooi hierop de parels.bonen. 12 minuten bakken in oven op 180 graden.
Neem papier en parels/bonen uit de vorm. Bestrijk de bodem en randen met losgeklopt ei en bak nog pl. 12 minuten lichtbruin en knapperig.
Taart voorzichtig uit de vorm halen en op taartrooster af laten koelen. Kroontjes van de aardbeien verwijderen, kleine halveren en grote in vieren snijden. Groene schil van de limoen raspen en vrucht uitpersen. Mascarpone loskloppen met de suiker, het sap en de rasp. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het mascarponemengsel. Strijk het mengsel over de taartbodem en verdeel de aardbeien erover.
Vorm met bakpapier bekleden. Leg de plakjes in de vorm, zo dat ze elkaar iets overlappen. Plak de randen met water aan elkaar en druk goed aan. Leg een stuk bakpapier op het deeg en strooi hierop de parels.bonen. 12 minuten bakken in oven op 180 graden.
Neem papier en parels/bonen uit de vorm. Bestrijk de bodem en randen met losgeklopt ei en bak nog pl. 12 minuten lichtbruin en knapperig.
Taart voorzichtig uit de vorm halen en op taartrooster af laten koelen. Kroontjes van de aardbeien verwijderen, kleine halveren en grote in vieren snijden. Groene schil van de limoen raspen en vrucht uitpersen. Mascarpone loskloppen met de suiker, het sap en de rasp. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het mascarponemengsel. Strijk het mengsel over de taartbodem en verdeel de aardbeien erover.