Recept
« Terug naar recepten
Aardbeientaartjes met vanillemascarpone
PT30M
Aardbeientaartjes met vanillemascarpone
Een heerlijk aardbeientaartjes met vanillemascarpone recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeientaartjes met vanillemascarpone te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Snijd van het filofdeeg 32 vierkantjes van circa 10x10 cm.
Bestrijk een velletje filodeeg met boter en bedek met een ander velletje.
Maak zo 8 taartjes van 4 laagjes en bestrooi ze met poedersuiker.
Leg de vierkantjes in de muffinvorm en bak de taartjes in een paar minuten in de oven goudbruin.
( let op, het kan snel verbranden!).
Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
Roer de melk door de mascarpone en meng de vanillesuiker erdoor.
Snijd grote aardbeien doormidden of in partjes.
Vul de bakjes met de mascarpone en verdeel de aardbeien erover.
Bestrooi ze eventueel met extra poedersuiker.
Serveer direct (anders wordt het filodeeg zacht).
Snijd van het filofdeeg 32 vierkantjes van circa 10x10 cm.
Bestrijk een velletje filodeeg met boter en bedek met een ander velletje.
Maak zo 8 taartjes van 4 laagjes en bestrooi ze met poedersuiker.
Leg de vierkantjes in de muffinvorm en bak de taartjes in een paar minuten in de oven goudbruin.
( let op, het kan snel verbranden!).
Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
Roer de melk door de mascarpone en meng de vanillesuiker erdoor.
Snijd grote aardbeien doormidden of in partjes.
Vul de bakjes met de mascarpone en verdeel de aardbeien erover.
Bestrooi ze eventueel met extra poedersuiker.
Serveer direct (anders wordt het filodeeg zacht).
bertal zegt:
Is het ook, smakelijk:);)succes.m.v.g. Bert