Recept
« Terug naar recepten
Aardbeisoepje met citroensorbet
PT50M
Aardbeisoepje met citroensorbet
Een heerlijk aardbeisoepje met citroensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeisoepje met citroensorbet te bereiden
Spoel de aardbeien af en verwijder de kroontjes. Houd 10 grote exemplaren apart. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Snijd de rest van de aardbeien in plakken en vermeng met de vanille, suiker, een paar muntblaadjes en twee eetlepels water in een metalen of glazen kom. Breng in een pan waar de kom in past een laag water aan de kook en zorg dat het water de kom niet raakt (au bain-marie). Zet de kom in de pan en dek af met een deksel of plastic folie. Laat circa 30 minuten koken. Neem de kom uit de pan en laat al roerende helemaal afkoelen. Zet nog een paar uur in de koelkast om goed koud te worden. Snijd de
resterende aardbeien in stukken en bestrooi ze met wat poedersuiker.
Bereiden:
Zeef de gekoelde aardbeien en vang het sap op zonder de aardbeien verder te pletten, anders wordt het sap troebel. Verdeel de gesuikerde aardbeienstukjes over 4 kommetjes en giet er wat sap over. Serveer met een lepel citroensorbet.
resterende aardbeien in stukken en bestrooi ze met wat poedersuiker.
Bereiden:
Zeef de gekoelde aardbeien en vang het sap op zonder de aardbeien verder te pletten, anders wordt het sap troebel. Verdeel de gesuikerde aardbeienstukjes over 4 kommetjes en giet er wat sap over. Serveer met een lepel citroensorbet.