Recept
« Terug naar recepten
Aardbeisorbet
PT20M
Aardbeisorbet
Een heerlijk aardbeisorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce van Halen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Sorbets
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Internet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeisorbet te bereiden
1. Verwarm water, citroensap en suiker in een pan.
2. Roer dit tot de suiker gesmolten is en er een stroperige massa ontstaat.
3. Laat even afkoelen.
4. Maak de aardbeien schoon en pureer ze.
5. Meng de puree met het stroopmengsel.
6. Doe dit in een plastic doos of schaal en zet het in de diepvries.
7. Na een half uur goed doorscheppen.
8. Doe dit na een uur weer.
9. Na drie uur in de diepvries is het ijs klaar.
2. Roer dit tot de suiker gesmolten is en er een stroperige massa ontstaat.
3. Laat even afkoelen.
4. Maak de aardbeien schoon en pureer ze.
5. Meng de puree met het stroopmengsel.
6. Doe dit in een plastic doos of schaal en zet het in de diepvries.
7. Na een half uur goed doorscheppen.
8. Doe dit na een uur weer.
9. Na drie uur in de diepvries is het ijs klaar.
sabrine zegt: