Recept
« Terug naar recepten
Granita van watermeloen
PT20M
Granita van watermeloen
Watermeloen is extreem dorstlessend en een granita als deze is de
overtreffende trap. Het is het gedroomde dessert voor warme dagen. Met
een bevroren glaasje limoncello ernaast wordt het ineens goddelijk.
Granita komt oorspronkelijk uit Sicilië en je kunt het daar in allerlei smaken
kopen.
Heb je nog een beetje over dan kun je het ongeveer een week bewaren in
een goed afgesloten bakje in de vriezer.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
de smaak van Italië/Beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Granita van watermeloen te bereiden
- Breng het water met de suiker aan de kook en laat het even doorkoken. Laat afkoelen tot het ijskoud is.
- Maal de watermeloen fijn in de keukenmachine en druk het vruchtvlees vervolgens door een zeef om de pitten te verwijderen.
- Meng het suikerwater, de watermeloen, de gesneden blaadjes en het citroensap en giet dit in een ijsbak.
- Zet de bak in de vriezer en kras dit ieder half uur door met een vork. Dit proces duurt ca. 3 à 4 uur.
- Serveer direct met een scheutje limoncello erin of een glaasje limoncello erbij.
- Garneer met een muntblaadje.