Recept
« Terug naar recepten
Abon-Abon
PT90M
Abon-Abon
Een heerlijk abon-abon recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abon-Abon te bereiden
Het vlees in ruim water op laag vuur zeer gaar en zacht koken.
Uit de bouillon halen en af laten koelen.
Daarna het vlees met 2 vorken in rafels uit elkaar trekken.
Alle ingredienten in wat olie licht fruiten en daarna de vleesrafels toevoegen.
10 minuten zachtjes bakken onder voortdurend koken.
Nu het vlees overdoen in een platte vuurvaste schaal en op 100 graden Celcius onder regelmatig omscheppen 2 uur in de oven laten drogen. Daarna uit laten lekken op keukenpapier.
Een lekker bijgerecht bij de nasi goreng.
In een afgesloten pot is abon-abon enige maanden houdbaar in de koelkast
Uit de bouillon halen en af laten koelen.
Daarna het vlees met 2 vorken in rafels uit elkaar trekken.
Alle ingredienten in wat olie licht fruiten en daarna de vleesrafels toevoegen.
10 minuten zachtjes bakken onder voortdurend koken.
Nu het vlees overdoen in een platte vuurvaste schaal en op 100 graden Celcius onder regelmatig omscheppen 2 uur in de oven laten drogen. Daarna uit laten lekken op keukenpapier.
Een lekker bijgerecht bij de nasi goreng.
In een afgesloten pot is abon-abon enige maanden houdbaar in de koelkast
angele zegt:
Is ook lekker met witte rijst.:?