Recept
« Terug naar recepten
Pittige schouderkarbonade uit de oven met ui knoflook en chilisaus
PT20M
Pittige schouderkarbonade uit de oven met ui knoflook en chilisaus
Deze schouderkarbonades,gekruid met peper, zout en sambal, bak je eerst even in de koekenpan en gaan daarna met de gebakken ui, stukje rode peper, knoflook en chilisaus een kwartiertje in de oven.
Zalig !!
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige schouderkarbonade uit de oven met ui knoflook en chilisaus te bereiden
- Verhit de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
- Smeer de karbonaders in met peper zout en sambal (dun !)
- Verhit de olie in de pan. Bak de karbonades aan beide zijden lekker bruin. Haal de karbonades uit de pan.
- Bak in het overgebleven vet de ui, knoflook en rode peper lichtbruin.
- Meng de chilisaus door het gebakken ui-mengsel.
- Doe de karbonaders terug in de pan en verdeel het uimengsel niet alleen onder maar ook over de karbonades.
- Zet de pan met karbonades plm. 15 tot 20 minuten in het mdden van de voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met kerrierijst en sperziebonen.