Recept
« Terug naar recepten
Advocaat-ijstaart
PT15M
Advocaat-ijstaart
Een heerlijk advocaat-ijstaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
990 kCal energie
16 Gram eiwit
53 Gram vet
88 Gram koolhydraten
16 Gram eiwit
53 Gram vet
88 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande - Albert Heijn 04 2009
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaat-ijstaart te bereiden
Maal in de keukenmachine de bokkenpootjes fijn en meng de jam erdoor.
Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Klop in een kom 300 ml slagroom stijf met 5 eetlepels suiker en meng er al kloppend 300 ml advocaat door.
Verdeel dit mengsel over de ingevette taartbodem en strijk de bovenkant glad.
Laat de taart in de diepvries in 2 uur stevig worden.
Klop de rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf en doe de room over in een spuitzak.
Neem de vorm uit de diepvries en bestrijk de bovenkant van de taart met een dunn laagje advocaat.
Spuit langs de rand van de taart kleine toefjes room.
Laat de taart in de diepvriezer nog 2 uur vriezen.
Verwijder de rand van de springvorm en zet de ijstaart op een platte schaal.
Garneer met paaseitjes.
Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Klop in een kom 300 ml slagroom stijf met 5 eetlepels suiker en meng er al kloppend 300 ml advocaat door.
Verdeel dit mengsel over de ingevette taartbodem en strijk de bovenkant glad.
Laat de taart in de diepvries in 2 uur stevig worden.
Klop de rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf en doe de room over in een spuitzak.
Neem de vorm uit de diepvries en bestrijk de bovenkant van de taart met een dunn laagje advocaat.
Spuit langs de rand van de taart kleine toefjes room.
Laat de taart in de diepvriezer nog 2 uur vriezen.
Verwijder de rand van de springvorm en zet de ijstaart op een platte schaal.
Garneer met paaseitjes.