Recept
« Terug naar recepten
Advocaat- kwarktaart met perzik
PT45M
Advocaat- kwarktaart met perzik
Een heerlijk advocaat- kwarktaart met perzik recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaat- kwarktaart met perzik te bereiden
maal de koeken fijn i/d blender v/d keukenmachine of doe ze i/e plastic zak en verkruimel ze m/d deegroller
smelt de boter i/e pannetje zonder te laten bruinen
roer de boter en twee eetlepels abrikozenjam door de koekkruimels
vet een springvorm van 24 cm. diameter in met olie
verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan
week de gelatine 5 min. i/koud water
laat intussen de perziken uitlekken
snij de helft i/kleine stukjes en de andere helft i/dunne schijfjes
meng de perzikstukjes i/e kom met 2 eetlepels abrikozenjam
verdeel ook deze mengeling over de taartbodem
verwarm het sinaasappelsap i/e pannetje
knijp de gelatine goed uit en los al roerend, van het vuur af, op i/h hete sap
doe de kwark, advocaat, suiker en het gelatinemengsel i/e kom en roer alles goed door elkaar
klop i/e andere kom de slagroom m/d rest v/d suiker stijf
schep de slagroom door het kwarkmengsel
verdeel het mengsel over de taart en strijk de bovenkant glad
laat de taart ca. 4 uur i/d koelkast opstijven
verwijder de rand v/d springvorm
garneer de bovenkant v/d taart m/perzikschijfjes
serveer als taartpunt of steek twee rondjes uit en zet ze op elkaar
smelt de boter i/e pannetje zonder te laten bruinen
roer de boter en twee eetlepels abrikozenjam door de koekkruimels
vet een springvorm van 24 cm. diameter in met olie
verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan
week de gelatine 5 min. i/koud water
laat intussen de perziken uitlekken
snij de helft i/kleine stukjes en de andere helft i/dunne schijfjes
meng de perzikstukjes i/e kom met 2 eetlepels abrikozenjam
verdeel ook deze mengeling over de taartbodem
verwarm het sinaasappelsap i/e pannetje
knijp de gelatine goed uit en los al roerend, van het vuur af, op i/h hete sap
doe de kwark, advocaat, suiker en het gelatinemengsel i/e kom en roer alles goed door elkaar
klop i/e andere kom de slagroom m/d rest v/d suiker stijf
schep de slagroom door het kwarkmengsel
verdeel het mengsel over de taart en strijk de bovenkant glad
laat de taart ca. 4 uur i/d koelkast opstijven
verwijder de rand v/d springvorm
garneer de bovenkant v/d taart m/perzikschijfjes
serveer als taartpunt of steek twee rondjes uit en zet ze op elkaar
De heus zegt: