Recept
« Terug naar recepten
Advocaat
PT4M
Advocaat
Een heerlijk advocaat recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
michiel smet
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
www.receptjes.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaat te bereiden
Voeg de eierdooiers, de vanille suiker, de rapeesuiker en de room bij elkaar in een inmaakpot. Zet alles goed ondereen en laat 1 nacht rusten. Roer er de alcohol onder en laat nog eens 2 nachten rusten. Opdienen in kleine glaasjes met een toefje slagroom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
nicole zegt:
150 gr alcohol
1 pakje vanillesuiker
1 klein doosje gecondeseerde melk
350 gr rapésuiker
alles mengen en in bokaal gieten,dat is het echte recept
sylviadew zegt:
Goed te weten voor alcoholisten die daar wel een glaasje van in hun "eten" lusten! Als je het puur drinkt verschrompeld je slokdarm meteen denk ik!
Oei, joe, Joei!
Addie zegt:
Als ik advokaat maak volgens jou recept, welke hoeveelheid houd ik dan over.
Kookgroet,
sylviadew zegt:
linde27 zegt:
* 400 gram kristalsuiker
* 1 vanillestokje
* zout
* 7,5 deciliter brandenwijn
Bereidingswijze van Advocaat
Klop in een kom de eieren met de suiker, zaad uit vanillestokje en een ietsje zout dik en schuimig.
Schenk al kloppend heel langzaam de brandenwijn erbij.
Zet de kom in een pan met laag kokend water-dus au bain marie- en laat de drank al kloppend dik worden.
Is het zover, zet dan de kom in koud water en blijf kloppen tot de advocaat koud is. (af en toe weer koud water nemen). Dit afkoelen is nodig om schiften te voor komen.
dit recept lijkt mij veiliger want spiritus is ook 90 % alcohol maar levensgevaaelijk:o
Hans zegt: