Ons nationale drankje Advocaat dankt zijn bestaan aan een meer exotisch voorbeeld. In de 17e eeuw leerden de zeevaarders van de West Indische Compagnie de avocado kennen in het Caraïbisch gebied. Het vruchtvlees
van de avocado werd ter plekke met rum gemengd waardoor een dik vloeibaar drankje ontstond dat uitermate populair werd. Het verhaal gaat nu dat, toen de zeevaarders thuisgekomen over dit drankje vertelden, men ging experimenteren met eieren, suiker en brandewijn en dat zo onze advocaat is ontstaan.
Lekker over ijs en pannenkoekjes. En ook heerlijk in gebak.
Recept
« Terug naar recepten
Advocaat
PT20M
Advocaat
In mijn recept wordt het hele ei gebruikt. Vloeibare
advocaat wordt bereid met het hele ei. Voor een dikke, stijve advocaat worden alleen de eierdooiers gebruikt
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
krantenknipsel van aantal jaren geleden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaat te bereiden
- Breek in de kom de eieren en voeg de suiker en vanillesuiker er aan toe. Klop de eieren tot een lobbige lichtgele massa.
- Plaats de kom in een warm waterbad en blijf kloppen-
- Schenk al kloppend in een uiterst dun straaltje de brandewijn bij de eiermassa en hou pas op met kloppen als de advocaat
dik en gebonden is. - Neem de kom van het waterbad. Zet de kom in een bak koud water en blijf nog regelmatige kloppen tot de advocaat is
afgekoeld.