Dit recept is ook erg fijn voor mensen met allergieën want je gebruikt alleen de pure ingrediënten en zo weet je dus precies wat er in verwerkt zit en heb je geen last van allerlei ongewenste toevoegingen.
TIP: Op deze manier zonder de knoflook kun je ook lekker makkelijk en heel
snel zelf mayonaise maken. 2 vliegen in 1 klap dus.
Recept
« Terug naar recepten
Aioli zelfgemaakt het lekkerst
PT10M
Aioli zelfgemaakt het lekkerst
Ook nog nooit zelf aioli gemaakt omdat je dacht dat het toch niet zo lekker
zou zijn als die bekende uit het gele potje?
Toen ik dit recept zag heb ik het gewoon toch maar eens een keertje zelf
geprobeerd en het resultaat was verbluffend lekker. En ook nog eens zo
ontzettend makkelijk te maken met ingrediënten die je eigenlijk altijd zo
gewoon in huis hebt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Kookboekje Tapas en Pincho's, beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aioli zelfgemaakt het lekkerst te bereiden
- Doe het zeezout met de knoflook, het citroensap, de wijnazijn en de mosterd in een maatbeker. Pureer dit met een staafmixer tot een glad geheel.
- Voeg het ei toe.
- Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de zonnebloemolie langzaam bij.
- Trek de staafmixer langzaam omhoog tot er een gladde, lobbige aioli ontstaat.