KookJij

Aioli zelfgemaakt het lekkerst

Ook nog nooit zelf aioli gemaakt omdat je dacht dat het toch niet zo lekker zou zijn als die bekende uit het gele potje? Toen ik dit recept zag heb ik het gewoon toch maar eens een keertje zelf geprobeerd en het resultaat was verbluffend lekker. En ook nog eens zo ontzettend makkelijk te maken met ingrediënten die je eigenlijk altijd zo gewoon in huis hebt.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Mediterrane
Bron: Kookboekje Tapas en Pincho's, beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aioli zelfgemaakt het lekkerst te bereiden

  1. Doe het zeezout met de knoflook, het citroensap, de wijnazijn en de mosterd in een maatbeker. Pureer dit met een staafmixer tot een glad geheel.
  2. Voeg het ei toe.
  3. Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de zonnebloemolie langzaam bij.
  4. Trek de staafmixer langzaam omhoog tot er een gladde, lobbige aioli ontstaat.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Dit recept is ook erg fijn voor mensen met allergieën want je gebruikt alleen de pure ingrediënten en zo weet je dus precies wat er in verwerkt zit en heb je geen last van allerlei ongewenste toevoegingen.

TIP: Op deze manier zonder de knoflook kun je ook lekker makkelijk en heel
snel zelf mayonaise maken. 2 vliegen in 1 klap dus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst