KookJij

Ajam Boemboe Roedjak

Zie recept Piendang Kering
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam Boemboe Roedjak te bereiden

  1. Los 5 cc zout op in de 4 eetlepels citroensap en smeer daarmee de kippendijen goed in en doe dat een paar keer.
  2. Maak een boemboe van de rest van de citroensap, ui, knoflook, lombok, laos, sereh, suiker, kunyit, trassie, poeroet blaadjes en de kemirienootjes in de keukenblender. Maak een homogene gladde pasta en gebruik eventueel een paar lepeltjes santen als de boemboe te dik dreigt te worden.
  3. Fruit de boemboe aan in 2 eetlepels rijstolie, tot de geuren er van afspringen.
  4. Doe dan de santen er bij  en vervolgens de kippendijen.
  5. Kook de kippendijen in 30 tot 40 minuten gaar en voeg zo nu en dan heet water toe, wanneer te veel vocht verdampt. Als de ajam klaar is, dan is er nog maar een beetje dikke saus over. 

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NB:Je kunt in plaats van kip ook varkensvlees,rundvlees,lamsvlee,vis of groentes hiermee bereiden.Alleen de stooftijden van de andere ingredienten maken een aanpassing nodig van de tijdsduur.

Drink hierbij thee of een niet al te droge witte wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst