Recept
« Terug naar recepten
Ajam Goerie
PT90M
Ajam Goerie
Zie recept Piendang Kering
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam Goerie te bereiden
- Maak een boemboe in de keukenmachine met de ui, knoflook, lombok, laos, kentjoer, zeezout, ketoembar, djinten, trassie, kemirinoten en citroensap.
- Fruit dit aan in 3 eetlepels rijstolie.
- Laat de kip een poosje meebakken in de boemboe en zorg dat de kip zo veel mogelijk in aanraking komt met de boemboe.
- Na een minuut of tien de santen er bij doen met de kokosrasp en het geheel net zo lang koken, dat in de eerste plaats de kip gaar is en in de tweede plaats het vocht is verdampt. De kippendijen op het vuur blijven houden, roerend en omwerkend tot de kippendijen een mooie bruine kleur hebben gekregen.