Recept
« Terug naar recepten
Balinese varkenssaté
PT20M
Balinese varkenssaté
Deze saté komt uit het boek 'Street Foods of Bali' wat ik van mijn vakantie
heb meegebracht. Het gerecht staat onder de naam 'Sate Asam Celeng'
maar toen ik dat ging vertalen kreeg ik everzwijn saté als vertaling. Omdat
ik gewone varkensprocureur heb gebruikt heb ik het gewoon Balinese
varkenssaté genoemd.
Ik heb het recept enigszins aangepast aan de Nederlandse norm en dus
minder pepers gebruikt. Ook heb ik hier en daar naar eigen inzicht wat
veranderingen aangebracht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Street Foods of Bali (vertaald, aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balinese varkenssaté te bereiden
- Maak de marinade. Maak alle ingrediënten (behalve de olie, citroengras, salamblad en water) fijn in een stenen vijzel (je kunt ook een keukenmachine of staafmixer gebruiken).
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem, voeg de fijngemaakte pasta, het citroengras, salamblad en water toe en laat dit even pruttelen op een klein pitje tot de vloeistof is ingekookt en de saus geurig is. Zet opzij om af te koelen.
- Meng het vlees, rawits, palmsuiker en zout goed door elkaar en voeg de marinade toe, meng dit ook weer goed door elkaar.
- Rijg het vlees aan stokjes en zet ze opzij.
- Grill de sateetjes op een loeihete bbq en draai ze vaak om.
- Serveer ze direct.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker bij: https://www.kookjij.nl/recepten/balinese-pindasaus
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wilmie Willemse zegt:
Fijn om hier mensen te treffen met dezelfde hobby (afwijking).
Harry Löhr zegt:
Wilmie Willemse zegt:
Harry Löhr zegt:
Gelukkig is het een leuke "afwijking" ;-)