KookJij

Balinese varkenssaté

Deze saté komt uit het boek 'Street Foods of Bali' wat ik van mijn vakantie heb meegebracht. Het gerecht staat onder de naam 'Sate Asam Celeng' maar toen ik dat ging vertalen kreeg ik everzwijn saté als vertaling. Omdat ik gewone varkensprocureur heb gebruikt heb ik het gewoon Balinese varkenssaté genoemd. Ik heb het recept enigszins aangepast aan de Nederlandse norm en dus minder pepers gebruikt. Ook heb ik hier en daar naar eigen inzicht wat veranderingen aangebracht.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Street Foods of Bali (vertaald, aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Balinese varkenssaté te bereiden

  1.  Maak de marinade. Maak alle ingrediënten (behalve de olie, citroengras, salamblad en water) fijn in een stenen vijzel (je kunt ook een keukenmachine of staafmixer gebruiken).
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem, voeg de fijngemaakte pasta, het citroengras, salamblad en water toe en laat dit even pruttelen op een klein pitje tot de vloeistof is ingekookt en de saus geurig is. Zet opzij om af te koelen.
  3. Meng het vlees, rawits, palmsuiker en zout goed door elkaar en voeg de marinade toe, meng dit ook weer goed door elkaar.
  4. Rijg het vlees aan stokjes en zet ze opzij.
  5. Grill de sateetjes op een loeihete bbq en draai ze vaak om.
  6. Serveer ze direct. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker bij: https://www.kookjij.nl/recepten/balinese-pindasaus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
hahahaha! Nee, inderdaad...
Gelukkig is het een leuke "afwijking" ;-)
Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Harry het zal niet moeilijk te raden zijn dat de keuken ook mijn favoriete plek in huis is ;)
Fijn om hier mensen te treffen met dezelfde hobby (afwijking).
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Hey Wilmie, ik ben gek op koken (anders zou ik niet op deze site zitten) en vind het leuk om lang in de keuken te staan om echt iets lekkers te kunnen maken. Dus dat maakt mij niet uit ;-)
Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Harry, wat leuk dat je dit een keertje wilt gaan maken en bedankt voor je reactie. Er gaat niks boven een zelfgemaakt sateetje. Toegeven het is wel wat werk maar daar krijg je ook wel wat voor terug. Met de saus waarvan ik de link erbij heb gezet is het helemaal een feestje op je bord.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Oeh! Saté! Ik ben er gek op!
Ik ga deze binnenkort eens maken!