Recept
« Terug naar recepten
Traditionele Babi Ketjap (Babi Kecap)
PT180M
Traditionele Babi Ketjap (Babi Kecap)
Een authentiek en traditioneel recept wat ik gevonden heb in een
receptenschriftje met recepten uit Bali.
Echter ik heb het qua pepers en pittigheid zodanig aangepast dat het een
beetje naar onze smaak bijgesteld is. Ik zal tussen haakjes de originele
aantallen weergeven. Als je niet van pittig houd kun je altijd nog de pitjes en
zaadlijsten verwijderen.
Dit gerecht is lekker om met een aantal andere gerechten samen een (mini)
rijsttafel te maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Balinees receptenschriftje/ aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Traditionele Babi Ketjap (Babi Kecap) te bereiden
- Vlees in reepjes snijden.
- Pepers, sjalotten, knoflook, kurkuma, gember, kentjoer, laos, trassi, peper en zout fijnmaken in de blender, keukenmachine of traditionele vijzel.
- Voeg ketjap en olie toe en maal het fijn tot een gladde geheel.
- Meng de kruidenpasta door het vlees en doe het in een grote pan.
- Vul de pan meet voldoende water tot het vlees onder staat.
- Sudder het vlees voor ongeveer 1 uur op een klein pitje (deksel op de pan).
- Als het water is ingekookt, is het vlees klaar.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Strooi een beetje gefrituurde uitjes of sjalotjes over het vlees voordat je het op tafel zet.