. Gemaakt voor 4 personen en een hoeveelheid voor 2 personen gaat
de vriezer in. Lekker makkelijk voor als je eens wat minder tijd, zin , of
inspiratie hebt :) Zo werd dit gerecht een gerecht van veel Smaakmenutie
met een b-tje van mezelf.
Recept
« Terug naar recepten
Ajam Nanas
PT45M
Ajam Nanas
Wij zijn dol op dit soort stoofjes en ze staan dan ook regelmatig op het
menu.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam Nanas te bereiden
- Maal een boemboe met de staafmixer van de sjalot, knoflook, rode peper, gemberpoeder en korianderpoeder.
- Bak in wat hete olie de stukjes kippendij aan.
- Voeg na enkele minuten ook de boemboe toe en fruit deze even mee.
- Voeg dan voor de saus de ketjap en het water toe en roer alles goed om.
- Laat dit geheel ongeveer 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zodat de saus kan indikken.
- Roer de laatste 10 minuten van de prutteltijd de ananasblokjes erdoor. Serveer dit gerecht met rijst, sperzieboontjes of peultjes en eventueel wat extra stukjes ananas.