KookJij

Malse Daging Semur

Dit stoofvlees op basis van riblappen met een geurige boemboe is heel smaakvol en smelt op de tong. Daags voor consumptie bereid nóg lekkerder.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Malse Daging Semur te bereiden

  1. Dep het vlees als het op kamertemperatuur is goed droog en snij het in hapklare stukjes.
  2. Maal alle ingrediënten voor de boemboe met de staafmixer tot een smeuïge substantie.
  3. Verhit een scheut arachideolie of zonnebloemolie in een pan en bak het vlees snel op hoog vuur ( eventueel in porties) lichtjes bruin.
  4. Voeg vervolgens de boemboe toe en roer goed door en bak mee.
  5. Als de boemboe begint te geuren voeg je de tamarinde pasta en de ( palm) basterdsuiker toe.
  6. Roer door en voeg een scheutje water toe.
  7. Deksel op de pan en laat minstens 3 uur zachtjes op laag vuur stoven met het deksel op de pan. Of 8 uur in de slowcooker. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Het is nu de vierde keer dat ik dit stoofvlees voor een dinertje heb bereid. Het lichte zuurtje van de tamarindepasta kun je
vervangen door wat citroen of limoensap toe te voegen. Een andere manier om het te
vervangen is , één deel azijn en één deel suiker. Dit vleesje smelt op de
tong en is super lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst