Recept
« Terug naar recepten
Ajuinsoep
PT45M
Ajuinsoep
Een heerlijk ajuinsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajuinsoep te bereiden
Maak de uien schoon en snij in fijne ringen.
Stoof ze aan in de boter samen met de tijm.
Blus met de rode Chimay en de kippenboulilon, voeg er de lookstukjes
bij en laat zachtjes doorkoken tot de ajuin heel zacht is.
Breng op smaak met peper en zout.
Beleg de stokbroodsneetjes met de Oude Chimay kaas en gratineer.
Stoof ze aan in de boter samen met de tijm.
Blus met de rode Chimay en de kippenboulilon, voeg er de lookstukjes
bij en laat zachtjes doorkoken tot de ajuin heel zacht is.
Breng op smaak met peper en zout.
Beleg de stokbroodsneetjes met de Oude Chimay kaas en gratineer.
bertal zegt:
Echt wel het zijn ook veel uienen die moeten goed kunnen smoren.succes:);)m.v.g. Bert