KookJij

Ajuinsoep

Een heerlijk ajuinsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajuinsoep te bereiden

Maak de uien schoon en snij in fijne ringen.
Stoof ze aan in de boter samen met de tijm.
Blus met de rode Chimay en de kippenboulilon, voeg er de lookstukjes
bij en laat zachtjes doorkoken tot de ajuin heel zacht is.
Breng op smaak met peper en zout.
Beleg de stokbroodsneetjes met de Oude Chimay kaas en gratineer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Lia,
Echt wel het zijn ook veel uienen die moeten goed kunnen smoren.succes:);)m.v.g. Bert
Lia

Lia zegt:
Moet in deze soep echt 200gram boter ?Zo ja, dan durf ik deze soep niet te maken ,zo vet ,denk ik dan .