Recept
« Terug naar recepten
Amandelgriesmeel met abrikozengelei
PT60M
Amandelgriesmeel met abrikozengelei
Een heerlijk amandelgriesmeel met abrikozengelei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
jumbosupermarkten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelgriesmeel met abrikozengelei te bereiden
Was de abrikozen, snijd ze in kleine stukjes en breng ze samen met de rozijnen met een halve liter water aan de kook. Maak van de custard met een half kopje water een papje en voeg dit al roerend toe aan de kokende abrikozen en rozijnen. Laat alles ongeveer 1 minuut zachtjes koken. Voeg tenslotte 2 eetlepels suiker toe, en eventueel een scheutje apricot brandy. Laat de saus afkoelen. Maak intussen de griesmeel als volgt klaar: kook de melk, voeg hierna al roerend de amandelgriesmeel en naar wens 2 eetlepels suiker toe. Laat het geheel 2 minuten al roerende zachtjes doorkoken en laat het daarna afkoelen. Giet de abrikozengelei in een platte schaal met daarop de amandelgriesmeel. Wilt u geen velletje, bestrooi dan de pudding met suiker. Garneer de amandelgriesmeel voor het serveren met een toefje (zelfgeklopte) slagroom
lekkerbekske zegt:
Op de foto lijkt de griesmeelpudding onder te zitten en de abrikozen bovenop met daarop de slagroom.Hoe kwam dat omgedraaid?
Het ziet er wel lekker uit.
Hallo Lekkerbekske, zou Marijke en Jumbo niet aan de apricot brandy gezeten hebben en dat was natuurlijk het resultaat. Groetjes