KookJij

Amuse-special

Een heerlijk amuse-special recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen creatie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amuse-special te bereiden

Was de verse en schoongemaakte peultjes en blancheer deze.
Nadat ze zijn geblancheerd, helemaal terugkoelen met koud stromend water.
Laat ze uitlekken.
Neem de ontbijtkoek en snijdt hier flinterdunne plakjes (echt heel dun) van en steek daar kleine rondjes uit m.b.v. van bijvoorbeeld een borrelglaasje.
Leg de koek op een amuselepel.
Doe de uitgelekte peultjes in een kom, samen met de creme fraiche en wat vers gemalen peper en een klein beetje citroensap.
Pureer dit mengsel met behulp van een staafmixer tot een gladde massa en doe dit dan in een spuitzak.
Spuit mooie toefjes op de ontbijtkoek-rondjes.
Neem de gerookte forel (het liefst vers) en zorg dat je mooie kleine stukjes krijgt en leg deze dan een beetje schuin op de amuselepel.
Garneer met een vers muntblaadje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Wat een apart receptje! Dat is zeker het proberen waard, gaat bij mijn favorieten!:)