Recept
« Terug naar recepten
Amuse-special
PT20M
Amuse-special
Een heerlijk amuse-special recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse-special te bereiden
Was de verse en schoongemaakte peultjes en blancheer deze.
Nadat ze zijn geblancheerd, helemaal terugkoelen met koud stromend water.
Laat ze uitlekken.
Neem de ontbijtkoek en snijdt hier flinterdunne plakjes (echt heel dun) van en steek daar kleine rondjes uit m.b.v. van bijvoorbeeld een borrelglaasje.
Leg de koek op een amuselepel.
Doe de uitgelekte peultjes in een kom, samen met de creme fraiche en wat vers gemalen peper en een klein beetje citroensap.
Pureer dit mengsel met behulp van een staafmixer tot een gladde massa en doe dit dan in een spuitzak.
Spuit mooie toefjes op de ontbijtkoek-rondjes.
Neem de gerookte forel (het liefst vers) en zorg dat je mooie kleine stukjes krijgt en leg deze dan een beetje schuin op de amuselepel.
Garneer met een vers muntblaadje.
Nadat ze zijn geblancheerd, helemaal terugkoelen met koud stromend water.
Laat ze uitlekken.
Neem de ontbijtkoek en snijdt hier flinterdunne plakjes (echt heel dun) van en steek daar kleine rondjes uit m.b.v. van bijvoorbeeld een borrelglaasje.
Leg de koek op een amuselepel.
Doe de uitgelekte peultjes in een kom, samen met de creme fraiche en wat vers gemalen peper en een klein beetje citroensap.
Pureer dit mengsel met behulp van een staafmixer tot een gladde massa en doe dit dan in een spuitzak.
Spuit mooie toefjes op de ontbijtkoek-rondjes.
Neem de gerookte forel (het liefst vers) en zorg dat je mooie kleine stukjes krijgt en leg deze dan een beetje schuin op de amuselepel.
Garneer met een vers muntblaadje.
Liske zegt: