Recept
« Terug naar recepten
Flammkuchen met verse cantharellen
PT20M
Flammkuchen met verse cantharellen
Toen we een weekendje in de Duitse Eifel waren hebben we er van de
heerlijk verse cantharellen genoten. Tal van gerechten kon je ermee
bestellen. Een variatie ermee was deze Flammkuchen. Flammkuchen is
oorspronkelijk afkomstig uit de Elzas (Tarte flambee) maar tegenwoordig
vervagen de grenzen en daarmee ook de streekgerechten.
Als je vers deeg uit het koelvak gebruikt staat dit zelfs in een kwartiertje op
tafel.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flammkuchen met verse cantharellen te bereiden
- Rol het deeg uit op het bakpapier uit en rol het met een deegrol zo mogelijk nog een beetje verder uit.
- Klop de creme fraiche met de peper en nootmuskaat glad en smeer het met de achterkant van een lepel op het deeg.
- Verdeel de spekreepjes, schoongemaakte cantharellen en in halve ringen gesneden uien over het geheel en zet dit ongeveer 10 minuutjes in een goed voorverwarmde oven op 250 graden.