KookJij

Flammkuchen met verse cantharellen

Toen we een weekendje in de Duitse Eifel waren hebben we er van de heerlijk verse cantharellen genoten. Tal van gerechten kon je ermee bestellen. Een variatie ermee was deze Flammkuchen. Flammkuchen is oorspronkelijk afkomstig uit de Elzas (Tarte flambee) maar tegenwoordig vervagen de grenzen en daarmee ook de streekgerechten. Als je vers deeg uit het koelvak gebruikt staat dit zelfs in een kwartiertje op tafel.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Flammkuchen met verse cantharellen te bereiden

  1. Rol het deeg uit op het bakpapier uit en rol het met een deegrol zo mogelijk nog een beetje verder uit.
  2. Klop de creme fraiche met de peper en nootmuskaat glad en smeer het met de achterkant van een lepel op het deeg.
  3. Verdeel de spekreepjes, schoongemaakte cantharellen en in halve ringen gesneden uien over het geheel en zet dit ongeveer 10 minuutjes in een goed voorverwarmde oven op 250 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst