De glaasjes kun je van tevoren maken en koud wegzetten.
De toastjes worden zacht als je ze van tevoren maakt, maar eigenlijk is alles al klaar, je kunt dus vlak vóór het serveren alles op toastjes doen. (je kunt de toastjes ook weglaten en kaasmengsel en kip en perzik op een amuselepel leggen)
Recept
« Terug naar recepten
Amuse van gebraden kipfilet en Bleu d'Auvergne
PT10M
Amuse van gebraden kipfilet en Bleu d'Auvergne
Een heerlijk amuse van gebraden kipfilet en bleu d'auvergne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn variatie op een recept uit Verrassende Variaties met Kip
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse van gebraden kipfilet en Bleu d'Auvergne te bereiden
LEES EERST DE HELE BEREIDING; op de foto zie je amuseglaasjes en toastjes. Aan jou of je ze beide wilt maken of eentje. Ik geef de beschrijving van beide.
De perzik uit laten lekken. Je hebt maar één schijf nodig. Deze schijf in smallere schijven snijden.
De kaas fijnprakken met de cognac en de crème fraîche.
Indien nodig nog meer crème fraîche of cognac toevoegen, maar het mag niet te vochtig zijn.
De plakjes kip oprollen en 1 plak dan in ringetjes snijden, 2 plakjes in heel kleine stukjes en de andere 2 plakjes overdwars door midden.
TOAST: leg een bergje van het kaasmengsel op een toastje. Leg hierop wat kipfilet in ringetjes gesneden.
Leg hier bovenop een stukje perzik.
GLAASJE: De kipsnippers verdelen over de bodem van de glaasjes. Hierop wat van het kaasmengsel leggen.
Daarin steek je 1 of 2 perzikstukken en 1 of 2 opgerold stuk kipfilet.
De perzik uit laten lekken. Je hebt maar één schijf nodig. Deze schijf in smallere schijven snijden.
De kaas fijnprakken met de cognac en de crème fraîche.
Indien nodig nog meer crème fraîche of cognac toevoegen, maar het mag niet te vochtig zijn.
De plakjes kip oprollen en 1 plak dan in ringetjes snijden, 2 plakjes in heel kleine stukjes en de andere 2 plakjes overdwars door midden.
TOAST: leg een bergje van het kaasmengsel op een toastje. Leg hierop wat kipfilet in ringetjes gesneden.
Leg hier bovenop een stukje perzik.
GLAASJE: De kipsnippers verdelen over de bodem van de glaasjes. Hierop wat van het kaasmengsel leggen.
Daarin steek je 1 of 2 perzikstukken en 1 of 2 opgerold stuk kipfilet.
fabita zegt: