Recept
« Terug naar recepten
Cantharellentaartje met bladerdeeg ( "Tartelettes aux cantharelles" )
PT15M
Cantharellentaartje met bladerdeeg ( "Tartelettes aux cantharelles" )
Dit cantharelentaartje heb ik gemaakt als voorgerecht. De cantharellen worden voorgebakken en samen met losgeklopt ei, een scheutje cognac en een beetje room met het ontdooide bladerdeeg gebakken in de oven.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Smulweb - Bonbolleken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cantharellentaartje met bladerdeeg ( "Tartelettes aux cantharelles" ) te bereiden
- Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snipper het sjalotje. Veeg de cantharellen schoon. Snijd grote exemplaren eventueel in vieren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Smelt de boter in een koekenpan en fruit het sjalotje glazig. Bak de cantharellen al omscheppend mee tot het vocht verdampt is. Strooi de tijm erover en zout en peper naar smaak.
- Klop het ei los met de cognac, slagroom, zout en peper.
- Bekleed de taartvormpjes eerst met een stukje bakpapier en dan met het bladerdeeg. ( Zo kun je de taartjes na het bakken gemakkelijk eruithalen.)
- Schep de cantharellen door het eimengsel.
- Strooi wat paneermeel over het bladerdeeg en schep het paddenstoelenmengsel in de taartvormpjes.
- Bak de cantharellentaartjes in de voorverwarmde oven in plm. 15 tot 20 minuten minuten goudbruin en gaar.
- Dien de taartje op met wat groene salade.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Dit recept heb ik lang geleden bewaard van iemand van Smuweb. Nog nooit eerder gemaakt, maar de taartjes smaakten zo goed dat ik ze zeker vaker zal maken. In plaats van cantharellen kun je natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken. De cognac kun je gewoon weglaten, maar die geeft wel eenextra kick aan het taartje..