Ik heb de kool en de peen even geblancheerd, zodat alles wel beetgaar is , maar niet te rauw.
Als je veel ingrediënten voor de yakisobasaus niet in in huis hebt, kies dan voor een kant en klare yakisobasaus uit de toko of supermarkt. Yakitorisaus is ook Japans en soms wat gemakkelijker verkrijgbaar. In gedachten houden dus.
Recept
« Terug naar recepten
Japanse noedels met Yakisobasaus
PT30M
Japanse noedels met Yakisobasaus
Als je weinig tijd hebt zijn noedels een prima keuze. Voor dit gerecht heb ik kant en klare woknoedels gebruikt die ik nog had liggen.
Kip snel bruin bakken , peen, kool, oesterzwam en het wit van de bosui erdoor en circa 4 minuten meewokken. Ondertussen meng je alle klaarstaande ingrediënten voor de yakisobasaus door elkaar. Noedels en saus erbij in de wok. Even goed verwarmen en klaar.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
509 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
Lekker snel eigen tekst en foto iets aangepast
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Japanse noedels met Yakisobasaus te bereiden
- Verhit een scheutje olie in de wok en stook de wok goed heet.
- Bestrooi de kipblokjes met zout en wok ze bruin.
- Voeg de kool, peen, het wit van de bosui en de in repen gescheurde oesterzwammen toe en bak op hoog vuur 4 minuten mee.
- Roer ondertussen de yakisobasaus . Klop alles tot een gladde saus en voeg deze met de noedels toe.
- Goed alles verwarmen.
- Verdelen over 2 borden( liefst voorverwarmd) en het gerecht bestrooien met de in schuine stukjes gesneden bosui.