Recept
« Terug naar recepten
Amuse van Luikse bloedworst en appel
PT20M
Amuse van Luikse bloedworst en appel
Een heerlijk amuse van luikse bloedworst en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ccn Limburg
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse van Luikse bloedworst en appel te bereiden
Belgische bloedworst is gebonden met gort, Limburgse met boekweitmeel
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in 10 schijven van 4 a 5 mm dikte.
Bak de appelschijfjes tot beetgaar en licht bruin in een pan met wat boter.
Snij de bloedworst in 30 schijven van ca 8 mm en bak deze in een hete pan met weinig olie. De schijfjes moeten stevig maar niet droog worden. Reken ca 3 min. baktijd. Snij de ui in dunne ringen en snij het spek in kleine blokjes. Bak de ui gaar samen met de spekjes.
Uitserveren:
Schik een appelschijf op een voorverwarmd bordje en leg hierop 3 schijfjes bloedworst.
Garneer verder met het uien/spek mengsel en versier het geheel met wat in hete olie gebakken grote roosjes peterselie
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in 10 schijven van 4 a 5 mm dikte.
Bak de appelschijfjes tot beetgaar en licht bruin in een pan met wat boter.
Snij de bloedworst in 30 schijven van ca 8 mm en bak deze in een hete pan met weinig olie. De schijfjes moeten stevig maar niet droog worden. Reken ca 3 min. baktijd. Snij de ui in dunne ringen en snij het spek in kleine blokjes. Bak de ui gaar samen met de spekjes.
Uitserveren:
Schik een appelschijf op een voorverwarmd bordje en leg hierop 3 schijfjes bloedworst.
Garneer verder met het uien/spek mengsel en versier het geheel met wat in hete olie gebakken grote roosjes peterselie