Recept
« Terug naar recepten
Ananas-dadelcrème
PT120M
Ananas-dadelcrème
Een heerlijk ananas-dadelcrème recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Evavzw
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas-dadelcrème te bereiden
Kook de ananaspuree met de dadels op een laag vuur gedurende 5 à 10 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Mix in een blender tot je een smeuïge massa krijgt. Serveer in glazen en laat afkoelen in de koelkast gedurende tenminste 1 of 2 uur.
Voor de crumbles: plet de koekjes ruwweg met de handen of in een blender. Voeg margarine en suiker toe en plaats in de oven gedurende 15 minuten of tot krokant (hangt af van de oven en de koekjes). Wanneer de crumbles afgekoeld zijn doe je ze bovenop de crème. Werk af met wat fijngeraspte citroenschil.
Voor de crumbles: plet de koekjes ruwweg met de handen of in een blender. Voeg margarine en suiker toe en plaats in de oven gedurende 15 minuten of tot krokant (hangt af van de oven en de koekjes). Wanneer de crumbles afgekoeld zijn doe je ze bovenop de crème. Werk af met wat fijngeraspte citroenschil.