Recept
« Terug naar recepten
Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs
PT10M
Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs
Een heerlijk ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs te bereiden
Schil de halve ananas, snij in de lengte in 4 en verwijder het harde kerndeel. Snij het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
Smelt de boter in een pan met antikleefbodem op matig vuur en bak er de plakjes ananas aan beide kanten in.
Bestrooi ze met de kandijsuiker en de gekozen specerij.
Wanneer ze goed bruingebakken zijn, zet dan de dampkap uit (heel belangrijk!), giet de wodka rond de stukjes en flambeer.
Versier met schijfjes ananas in de hoeken en met een bol speculaasijs in het midden en serveer.
Bestrooi met het cacaopoeder en versier met Mikado’s.
Smelt de boter in een pan met antikleefbodem op matig vuur en bak er de plakjes ananas aan beide kanten in.
Bestrooi ze met de kandijsuiker en de gekozen specerij.
Wanneer ze goed bruingebakken zijn, zet dan de dampkap uit (heel belangrijk!), giet de wodka rond de stukjes en flambeer.
Versier met schijfjes ananas in de hoeken en met een bol speculaasijs in het midden en serveer.
Bestrooi met het cacaopoeder en versier met Mikado’s.