Recept
« Terug naar recepten
Ananas sorbetijs
PT30M
Ananas sorbetijs
Een heerlijk ananas sorbetijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lilith Inanna
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas sorbetijs te bereiden
Schil die ananas en haal de harde kern er uit. Doe het sinaasappelsap, mandarijnsap en suiker in een steelpannetje en verwarm langzaam totdat de suiker is opgelost. Zet even apart. Snijd het ananas vruchtvlees in stukjes en pureer het met de staafmixer of blender. Voeg het vruchtensap met de suiker toe en mix nog even goed door elkaar. Zet een uurtje in de koelkast alvorens er in de ijsmachine ijs van te draaien.
(zonder ijsmachine: Mengsel in een diepvriesdoos in de vriezer zetten).
(zonder ijsmachine: Mengsel in een diepvriesdoos in de vriezer zetten).