Recept
« Terug naar recepten
Gemengde salade met avocado, sinaasappel en paprika
PT15M
Gemengde salade met avocado, sinaasappel en paprika
Een heerlijke salade op weg naar de lente. Zorg wel voor een lekkere rijpe avocado en een sappige sinaasappel.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
recept ooit ergens gelezen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemengde salade met avocado, sinaasappel en paprika te bereiden
- Was de veldsla. Scheur de blaadjes van de krulsla kleiner.
- Schil de avocado, halveer deze en wip de pit eruit. Haal met een lepel de helften uit de schil.Snij het vruchtvlees in blokjes
en schep ze om met 1 el citroensap. - Schil de sinaasappels heel dik, zodat het witte gedeelte ook meegeschild wordt . Snij de partjes uit de vliesjes.
- Was de paprika en snij deze in dunne reepjes.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Roer een dressing van citroensap, honing, mayonaise, mosterd,olie, peper, zout en paprikapoeder.
- Meng de salade en giet de dressing over de salade.
-
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze salade is lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld een bbq, maar ook lekker als voorgerecht met warme ciabatta.