Gebruik over deze salade eventueel kant en klare honing-mosterddressing
als je die hebt.
Zoals boven beschreven heb ik dit lunchgerecht naar een hoofdgerecht beschreven. Tussen de haakje staan de hoeveelheden voor een lunchsalade.
Recept
« Terug naar recepten
WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas.
PT15M
WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas.
Dit gerecht ontving dan wel de naam WINTERSALADE, maar ook al is dit
een redelijke winterse samenstelling van ingrediënten.... ik denk toch
stiekem, dat deze salade in een ander jaargetijde ook heerlijk zal smaken.
Je zou dan eventueel voor een ander salademelange kunnen kiezen.
Dit is een lunchgerecht , maar omdat ik geen ingrediënten wilde
overhouden ( spekjes, geitenkaas en champignons) werd deze salade een
hoofdgerecht voor ons. Ik serveerde er een forse snee eigen gebakken
brood bij, dat even in de broodrooster een bruiner kleurtje mocht krijgen.
We hebben gesmuld.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
TOP eigen tekst foto en aanpassing
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas. te bereiden
- Maak een koekenpan gloeiend heet en bak de spekjes in enkele minuten knapperig en bruin.
- Voeg de champignons toe en bak deze enkele minuten mee.
- Laat dit geheel even uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de slamelange over 2 borden en hussel de paprika, ui en komkommer erdoor.
- Bestrooi de salade met de spekjes en de champignons en verkruimel er de geitenkaas over.
- Een draaitje peper, wat citroensap sprenkelen en wat slingertjes agave siroop erover en je kunt aan tafel.