Tex Mex kruiden
3 el paprikapoeder
2 el komijnpoeder
1 el knoflookpoeder
1 el chilipoeder
1 el gedroogde oregano
1 el uienpoeder
1 el zout.
Recept
« Terug naar recepten
Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT
PT30M
Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT
Ik had nog nooit van sambalyoghurt gehoord, maar volgens de makers van
dit recept van Project Gezond , ( een nieuw experiment) voegt het precies
toe wat nodig is om dit gerecht een finishing touch te geven. Een slank en
lekker Mexicaans gerecht, dat binnen 30 minuten op tafel staat.
Het lijkt alsof ik een "overvloed " aan vulling heb.
Ik dacht namelijk grote waps te hebben in plaats van 4 stuks van 40 gram
en nam dus 2 van "80 gram".
Maar ach, no problem..... het heeft ons heerlijk gesmaakt en dat is
belangrijk.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wraps
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Boek 2 Project Gezond. Eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT te bereiden
- Meng de sambal met de yoghurt en zet apart.( Ik had 50 gr magere yoghurt en 50 gr magere kwark.
- Marineer de kipfiletblokjes met 1 el olijfolie en 1 tl tex mex kruiden . ( zelfgemaakte)
- Bak de kipfilet op hoog vuur gaar en bruin.
- Haal ze uit de pan en hou ze warm onder wat aluminiumfolie.
- Bak in dezelfde pan de rode ui kwarten en de paprikareepjes enkele minuten.
- Verwarm ondertussen ook de wraps volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Besmeer de wraps met de sambalyoghurt , verdeel er de ijsbergsla , kipblokjes en paprika-ui-mengsel over.
- Rol op en zet eventueel vast met een prikker.