Lekker als voorgerecht met geroosterd brood of stokbrood. Ook lekker als hoofdgerecht met gebakken aardappelen.
Past heel goed bij een Paasbrunch.
Recept
« Terug naar recepten
Eiersalade met avocado, garnalen en zelfgemaakte mayonaise
PT30M
Eiersalade met avocado, garnalen en zelfgemaakte mayonaise
Een super lekkere salade voor de Pasen, maar ook de rest van het jaar smaakt deze salade erg lekker.
De inspiratie voor dit recept kreeg ik door een recept dat ik las in het blad Essen & Trinken van april 2015.
De eigen gemaakt mayonaise maakt de salade helemaal af. Gemakkelijk te
maken met de staafmixer. In 2 minuten klaar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
aangepast recept uit het Duitse kooktijdschrift Essen und Trinken uit april2015
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eiersalade met avocado, garnalen en zelfgemaakte mayonaise te bereiden
- MAYONAISE: Doe voor de mayonaise het ei, limoensap, zout, honing en zonnebloemolie in een hoge kom. Zet de staafmixer erop en beweeg de mixer op en neer. Zodra de mayonaise zich vormt de stukjes Spaanse peper, gember en limoen- of citroenrasp kort meemixen. Maak op smaak met zout en limoen- of citroenrasp.
- SALADE:Kook voor de salade de eieren zacht (plm. 6 minuten in kokend water). Sla eventueel wassen en goed drogen.
- Maak een DRESSING van het restant limoen- of citroensap met 1/2 gesnipperde Spaanse peper, zout en zonnebloemolie goed door elkaar roeren. Maak op smaak met wat honing en eventueel wat vers gemalen peper.
- Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en in hale maantjes snijden. Met de helft van dressing vermengen. Garnalen mengen met de overige dressing.
- Sla verdelen over een platte schaal. Eieren pellen en halveren (bestrooi met wat zeezout). Eeren over de sla verdelen.
Avocado en garnalen erover verdelen. Een deel van de mayonaise erover verdelen. - Rest van de mayonaise bij de salade serveren