Recept
« Terug naar recepten
Gerookte zalm met avocado limoensaus
PT20M
Gerookte zalm met avocado limoensaus
Heerlijk voorafje wat je al goed van te voren kunt klaarmaken, dus erg
geschikt als je gasten krijgt. De avocado, crème fraîche en limoen maken
het heerlijk fris.
Het was een bestaand recept wat ik flink onderhanden heb genomen en de
hoeveelheden en ingrediënten aangepast naar mijn eigen smaak.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte zalm met avocado limoensaus te bereiden
- Boen de halve limoen goed schoon en rasp de groene schil eraf en pers deze limoen uit.
- Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees er met een lepel uit. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Meng in een kom de crème fraîche, limoensap, rasp, zout, komijn en chilipoeder door elkaar en schep de avocado stukjes erdoor.
- Leg de plakken zalm midden op de borden en verdeel de saus eroverheen. Strooi de korianderblaadjes eroverheen.
- Leg aan de zijkanten van het bord een beetje sla en de in stukjes gesneden radijsjes.
- Sprenkel een beetje olijfolie over de sla en leg de geroosterde stukjes brood als een soort croutons ernaast.
- Je kunt de overgebleven limoen in puntjes snijden en erbij serveren.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met geroosterde (stok)broodjes erbij