Recept
« Terug naar recepten
Fruitige spitskoolsalade
PT20M
Fruitige spitskoolsalade
Deze frisse en fruitige spitskoolsalade is een heerlijk bijgerecht bij zowel vis,
vlees, gevogelte en wild. Je kunt deze salade al makkelijk van te voren
bereiden want dan kunnen de smaken goed intrekken.
Wij aten deze salade voor het eerst tijdens het kerstdiner 2015, in
combinatie met zeebaars en een reuzengamba.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fruitige spitskoolsalade te bereiden
- Maak de dressing, en zet deze opzij.
- Snij de spitskool zo dun mogelijk, schil de avocado, haal de pit eruit en snij het vlees in stukjes, schil de ananas, haal de harde kern eruit en snij kleine blokjes, schil de sinaasappel zo dik dat ook het wit is weggesneden, snij het vruchtvlees in stukjes.
- Schep alles door elkaar en voeg de dressing toe.
- Snij als laatste de lente uitjes in ringetjes en voeg deze aan de salade toe.