Recept
« Terug naar recepten
Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado
PT20M
Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado
Als het voorjaarszonnetje zich weer laat zien heb je weer meer trek in frisse salades in plaats van de zware winterkost.
Ik had nog 1 venkelknol in de koelkast liggen en dat was te weinig om er een ander gerecht mee te maken. Daardoor kwam ik ertoe om er deze heerlijke frisse salade mee te maken.
Het is goed te combineren als bijgerecht bij vis, vlees en gevogelte.
Tevens geschikt als maaltijdsalade of lunchgerecht. Je kunt er dan bijvoorbeeld ook nog wat gerookte zalm of kipfilet (gerookt of gegrild) aan toe voegen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado te bereiden
- Maak een dressing van de bovenstaande ingrediënten.
- Verwijder de harde kern uit de venkel en snij deze in zo dun mogelijke reepjes. Hou het groen apart voor de garnering.
- Maak de avocado schoon en snij deze in blokjes.
- Schil de sinaasappels en snij deze fijn.
- Snij de lente uitjes in dunne ringetjes.
- Schep de venkel, avocado, sinaasappel en lente ui door elkaar en voeg er eerst de dressing aan toen en schep er daarna de slablaadjes doorheen.
- Strooi er als laatste wat geroosterde zonnebloempitjes overheen en garneer met het achtergehouden groen van de venkel.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker bijgerecht bij vlees, vis en gevogelte. Ook prima geschikt als maaltijdsalade. Voeg er dan eventueel nog wat gerookte zalm of kipfilet (gerookt of gegrild) aan toe.